Productiehuis voor jouw verhalen in de zorg en het onderwijs!

Podcasts - Workshops - Verhalen - Boeken - Educatieve content

Reislogboek Saskia Klinkenberg en Heldenbureau – Een heldenreis in 8 etappes

Vanaf NU is de 2e druk van het ‘Reislogboek; een heldenreis in 8 etappes’ beschikbaar.

Wij – Saskia Klinkenberg en Heldenbureau – hebben een werkboek gemaakt om toe te passen in het onderwijs. Het biedt je een narratieve structuur – gebaseerd op de Reis van de held – om verhalen op te schrijven. Het verhaal van jezelf en/of het verhaal van een ander. De 8 stappen in het boek helpen je om tot de verhalen te komen.

12,50

SKU:

47 op voorraad

Waarom zou je werken met verhalen?

Door verhalen als werkvorm of interventie te gebruiken ontdekken studenten op natuurlijke wijze welke ontwikkeling zij zelf door maken, welk verhaal achter hun klasgenoot schuilt en wat bijvoorbeeld het verhaal van hun klant of cliënt tijdens een stage is. Dit zorgt voor verbinding met de ander, inzicht in het gedrag van je zelf of een een ander en afstemming van je dienst of product met de leefwereld van de klant/cliënt.

Verhalen zorgen ervoor dat studenten inzien ze dat ze meer kunnen dan ze denken. Ook verrijken verhalen de lessen van docenten. Tot slot ervaren studenten, docenten en andere betrokkenen in het onderwijs dat verhalen zorgen dat er naar elkaar geluisterd wordt, dat iedereen er toe doet en men zich met elkaar verbonden voelt.

Dus?

Wil jij als docent je verhaal leren gebruiken in je lessen? Wil je dat het werken met verhalen jouw lessen verrijkt? Wil je dat jouw studenten hun eigen verhaal ophalen of willen je studenten verhalen van anderen optekenen?

Koop dan nu het Reislogboek!

P.s. Vanuit Heldenbureau geven wij ook workshops waarin werken met de narratieve structuur uit het Reislogboek centraal staat. In deze workshop reiken we handvatten aan om te werken met het reislogboek en ga je op zoek naar de toepassing die bij jou past.

Je ontdekt o.a. wat een plotvraag is, welke draken er allemaal op je pad kunnen komen, hoe je een begin maakt met je verhaal, wat sleutelmomenten zijn en dat we verhalende wezens zijn!

Uiteraard verzamelen we alvast mooie verhalen en neem je na afloop het Reislogboek mee naar huis! Meer weten over de workshop? Mail naar bas@heldenbureau.nl

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Reislogboek Saskia Klinkenberg en Heldenbureau – Een heldenreis in 8 etappes” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×