Het team

De musketiers van het Heldenbureau zijn:

Bas Schepers 

Bas Schepers is schrijver, podcastmaker, interviewer en oprichter van Heldenbureau. Als kind werd hij al gegrepen door verhalen. Zo was hij elke woensdagmiddag te vinden in de bibliotheek van Warnsveld. Hij bracht zijn gelezen stapel boeken terug en nam weer nieuwe boeken mee. Hij verslond alle boeken van Stephen King. Dat Bas nieuwsgierig was werd op jonge leeftijd al duidelijk. Leraren werden gek van zijn vragen die altijd met waarom begonnen.
Hij is nog steeds ongeneeslijk nieuwsgierig en kan zich verliezen in de verwondering over gedrag van mensen en de verhalen die dit oplevert. Zijn hart ligt bij het onderwijs aan onze jongeren en de zorg voor onze ouderen.

Binnen Heldenbureau richt Bas zich op het schrijven van columns, korte verhalen, het uitgeven van boeken, verzorgen van workshops en interviewen voor podcasts. Hij schuwt niet zijn persoonlijke verhaal te vertellen en anekdotes in te brengen uit zijn werkzame leven bij o.a. Achmea, Hogeschool Utrecht, Vilans, Atlant Zorggroep en ROC Aventus.

Naast zijn werk als columnist en verhalenmaker werkte Bas 2,5 jaar als docent bij mbo school Aventus. Hij stond voor de klas bij de opleiding verpleegkunde en was onder de indruk van de verhalen die de studenten hem vertelden. Dit was zijn trigger om Heldenbureau op te richten en een boek te schrijven: ‘Bijzonder gewoon’.

Bas, opgeleid aan de Storytelling Academy, is een creatieve verhalenmaker die praktisch denkt en graag buiten de gebaande paden werkt. Zo heeft hij bij een school voor speciaal onderwijs de leerlingen ingezet als interviewers en werden zij de helden van de opdracht. Ook schroomt hij niet om zich een dag onder te dompelen in een klas en mee te doen met de studenten. De verhalen die hij dan te horen krijgt geven hem inspiratie voor nieuwe verhalen en columns.

Ramiro Martina Ramiro Martina

Ramiro Martina is columnist, onderwijsontwikkelaar, podcast producer, docent en mede oprichter van Heldenbureau. Onderwijs is bij hem met de paplepel ingegoten. Zo heeft hij van dichtbij, midden in een onderwijsfamilie, mogen ervaren wat het oprichten van een school, allemaal inhoudt. Ramiro is ervan overtuigd dat het onderwijs bedoeld is om te leren. Dit in de brede zin en dus binnen alle werkzaamheden binnen een school.
Curacao, is het eiland waar hij is opgegroeid. Voor zijn studie is hij naar Nederland verhuisd. Ramiro vindt het belangrijk om te reflecteren en waar nodig acties te ondernemen om zo leerdoelen daadwerkelijk te realiseren.

Ondernemerschap is iets waar hij altijd mee bezig was. Van het verkopen van kokosnoten uit de tuin langs de weg als kind tot het maken en verkopen van computers. Dit zijn maar een paar voorbeelden van zijn ondernemend gedrag. Want volgens Ramiro is veel mogelijk, zolang je er zelf in gelooft, realistisch bent en beseft wat je allemaal moet doen en tegelijkertijd opofferen om je doel te realiseren.

Binnen Heldenbureau richt Ramiro zich op de technische uitdagingen van de onderneming. Zo houdt hij zich regelmatig bezig met de montages van verschillende podcast producties, beheert de website en maakt een vertaalslag van relevante data naar bruikbare informatie voor de opdrachtgevers. Daarnaast schrijft hij columns en korte verhalen, adviseert en/of ontwikkelt lesmateriaal en verzorgt trainingen en workshops.

Een doelgroep die hem altijd heeft geïntrigeerd, zijn mbo studenten. Volgens Ramiro zijn deze studenten vooral “doeners”, die vaak weten wat ze kunnen, maar vooral nog moeten werken aan hun houding en gedrag. Daar helpt hij ze graag een handje bij. Als een creatief en therapeutisch middel, heeft hij een boek geschreven (Hulio Martina – De inburgering van een Antilliaan) om zijn ervaringen over zijn vertrek vanuit Curaçao en zijn leven hier in Nederland te vertellen.

Len Harmsen

Len Harmsen is student Creative Business aan het Saxion Enschede. Hier specialiseert hij zich in Journalistiek en Voorlichting. Ook Len komt uit een onderwijsfamilie, met ouders in de kinderopvang en het middelbaar onderwijs. Op jonge leeftijd wist Len al naar welke middelbare school hij wou gaan, namelijk die waar zijn vader destijds werkzaam was. Niet om iedere dag samen met zijn vader te kunnen fietsen, maar omdat hij het hele gebouw al kende.

Via een zijstap kwam Len door een interesse voor podcasts en storytelling bij Heldenbureau als stageadres waar hij nu onder andere helpt bij de montage van podcasts, columns schrijft en de website heeft gebouwd waar jij nu op kijkt! Dat laatste is hij stiekem best een beetje trots op.

Naast zijn stage bij Heldenbureau is muziek voor Len een belangrijk iets. Mocht je eens langskomen op kantoor, dan is de kans groot dat Len met een koptelefoon op een albumpje op heeft van The Police, Doe Maar, Vulfpeck of Counting Crows.

Len hoopt in de toekomst zijn familie achterna te gaan en het onderwijs in te gaan. Vooral nu Len recent zijn eerste workshop heeft mogen geven aan een klas middelbare scholieren. Dit alles met muziek op een mooie tweede plaats.

×