Verhalen Portfolio

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van verhalen die Heldenbureau heeft geschreven voor opdrachtgevers.

Levensverhaal van Cor

Vraag: De dochter van Cor benaderde Bas Schepers van Heldenbureau met de volgende vraag; mijn vader heeft de wens om zijn levensverhaal op papier te zetten. Hij heeft veel gezien van de wereld, kan hier mooi over vertellen en zijn verhaal is de moeite waard om aan papier toe te vertrouwen. Zou jij samen met hem zijn verhaal willen maken?

Resultaat: Met Cor heeft Bas Schepers de biografie ‘Veel gezien van de wereld’ geschreven. De biografie neemt je o.a. mee naar de jaren ’30 van de vorige eeuw, de Tweede Wereldoorlog, de woningnood in de jaren ’60, de Nederlandse Luchtmacht, de Verenigde Staten, het Brabantse landschap en vele landen in Europa. Aan de hand van grappige, ontroerende, persoonlijke en openhartige anekdotes geeft Cor een kijkje in zijn leven.

Verhalenreeks Ken je bewoner?

Vraag: De Posten had al op meerdere manieren getracht om het gesprek tussen mantelzorgers en medewerkers op gang te krijgen, een gesprek over wederzijdse wensen, verwachtingen en grenzen. “Kunnen de persoonlijke verhalen van bewoners en familie hieraan een bijdrage leveren?”, dit was de vraag aan het Heldenbureau.

Resultaat: Op basis van drie verhalen over bewoners van Erve Leppink zijn tijdens  verschillende familie-avonden wensen, verwachtingen en grenzen besproken. Daarna zijn acties in gang gezet om de zorg meer af te stemmen op de behoefte van bewoners en hun familie. Lees De wandelaar over Huub.

×