Boek Bas Schepers – Bijzonder Gewoon

Meneer, mag ik ook een keer in uw column?’, hoor ik Jasper nu duidelijk zeggen.
Dan moet je iets bijzonders doen, Jasper.’
‘Waarom moet je altijd iets bijzonders doen? Iedereen zegt dat ik mij moet gedragen en niet mag opvallen. Nou moet ik van u weer iets bijzonders doen.’

9,99

SKU:

147 op voorraad

Na publicatie van een column of verhaal kreeg schrijver Bas Schepers steevast de vraag: “Wanneer verschijnt er een bundel van jou?”. Bijzonder Gewoon is een kleine verzameling van zijn geprezen columns uit de reeks #indeklasvanbas en verhalen uit Bas’ tijd als docent en als oprichter van Het Heldenbureau

Met dit boek wil Bas je vooral leuke leesmomenten bezorgen en stiekem een vlammetje aanwakkeren. Wat zou jij hebben gedaan in de situatie van de leerling, de held? Hoe had jij de held kunnen helpen? Hoe kan jij bijdragen aan goed onderwijs voor onze kinderen en hun kinderen? Hoe krijgen verhalen de plek die ze verdienen in de klas?

Bijzonder gewoon is bedoeld voor docenten, professionals en vrijwilligers in het onderwijs en iedereen die zich betrokken voelt bij de ontwikkeling van onze kinderen.

Over de schrijver

Bas Schepers is columnist, schrijver, ongeneeslijk nieuwsgierig en gek op verhalen!  Zijn hart ligt bij onderwijs geven aan jongeren. Met zijn verhalen, columns en narratief onderzoek wil Bas bijdragen aan goed onderwijs voor de volgende generaties, waaronder zijn eigen twee dochters.

Naast zijn werk als columnist en schrijver, stond hij twee jaar als docent bij Aventus in Apeldoorn voor de klas. Hij was onder de indruk van de vele verhalen die de studenten hem vertelden. Het onderwijs vormt een vat vol verhalen, dat ons veel kan leren. Daarom vond Bas het tijd voor meer verhalen in de klas en richtte hij in 2018 het Heldenbureau op. Hij wil met het Heldenbureau studenten, docenten, ouders en scholen weer held in hun eigen verhaal laten zijn.

Verhalen zorgen ervoor dat studenten plezier krijgen en/of houden in leren, zich veilig voelen op school en met een diploma school verlaten. Docenten gaan met plezier lesgeven, zijn regisseur van hun lessen en geven studenten vertrouwen om hun verhaal te vertellen? En tot slot. Scholen kunnen zich richten op de randvoorwaarden, staan open voor de verhalen en verspreiden deze.

Gegevens boek

Titel: Bijzonder gewoon
Subtitel: Columns & verhalen over helden in de klas!
Auteur: Bas Schepers
Taal: Nederlands  –  124 pagina’s
Redactie: Hansje Langedijk
Vormgeving omslag: Donan Gallagher
Verschenen: 11 februari
1e druk februari 2019
2e druk februari 2020
3e druk februari 2021
ISBN: 978-90-829866-0-0

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Boek Bas Schepers – Bijzonder Gewoon” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×