Vaak bu’j te bang – Aflevering 4 –

// Vaak bu’j te bang //

Dit is aflevering 4 in de rubriek ‘Vaak bu’j te bang’ van Kai Zweverink. Bas Schepers ontmoette Kai tijdens zijn werk als docent. Het klikte. De liefde voor voetbal, de Achterhoek en media zorgde voor vele gesprekken. Er ontstond een idee om aan de slag te gaan met het verhaal van Kai.

Het leven van Kai is namelijk niet zonder uitdagingen. Hij heeft Cerebrale Parese. In gewoon Nederlands; hij heeft spasme en zit in een rolstoel. Kai laat zich hierdoor niet uit het veld slaan en is een druk mannetje. Met Bas duikt hij in de reis van zijn leven. Elke maand schrijft Kai hierover voor Heldenbureau.

Aflevering 4: De Performance Racing Achterhoek racefamilie

Ik heb naast mijn werk veel dingen die mij bezighouden. Van een biertje met vrienden in de kroeg tot aan een thuisduel van De Graafschap. Ik vind het allemaal mooi om te doen, maar ik heb 1 grote passie; motorsport.

Motorsport speelt een belangrijke rol in mijn leven. Zonder mijn lichamelijke beperking had ik waarschijnlijk wel aan motorcross gedaan of had ik mijn motorrijbewijs gehaald. Dat motorsport een grote rol speelt in mijn leven blijkt wel, doordat ik als redacteur nauw betrokken ben bij het Performance Racing Achterhoek team.

Het gaat bijna weer beginnen. Ik voel het aan alles. Het eerste weekend van mei is voor ons als Performance Racing Achterhoek één van de, dan wel niet het belangrijkste raceweekend van het seizoen. Zo ook aankomend weekend. De races op de Varsselring in Hengelo (Gld.) staan weer voor de deur.

Vanaf ongeveer 2011 ga ik mee met Performance Racing Achterhoek. De vader van één van mijn vrienden is medeoprichter van dit team en leidt dit inmiddels samen met zijn zoon. Eerst ging ik alleen mee naar wedstrijden in Nederland, maar toen ik mij actiever ging bezighouden met de website en een aantal kanalen op social media had aangemaakt, ben ik ook meegegaan naar wedstrijden in het buitenland.

De races die wij rijden vinden plaats op stratencircuits en worden verreden in vijf verschillende landen. Ik raakte betrokken bij het team en ging mijn eerste races mee naar het buitenland. Dit was vanwege mijn rolstoel soms lastig en aangezien het niet overal is aangepast ging dit soms gewoon niet.

Inmiddels is het team uitgebreid met heel wat mensen. Dit heeft ervoor gezorgd dat het voor mij makkelijker is om mee te gaan. Het moet natuurlijk wel kunnen, maar ik ben blij dat deze mensen dit voor mij over hebben en we zo de passie voor motorsport met elkaar te kunnen delen.

Mijn hoogtepunt, was de reis naar Finland in 2016. Het International Road Racing Championship reed toen voor het eerst in dit land en de reis er naar toe was al een belevenis op zich. Dertig uur op een boot is niet niks. Ook zijn de wedstrijden in Tsjechië erg spectaculair en een ware belevenis.

Je voelt het aan alles. Aankomend weekend start er weer een nieuw raceseizoen. Dat het eerste weekend van het jaar op circuit de Varsselring in Hengelo plaatsvindt, is altijd extra speciaal. Sponsoren, kennissen en andere motorsportliefhebbers komen allemaal kijken naar de actie die op de baan te zien is. Ik vind het altijd een bijzonder weekend. Het is de eerste wedstrijd van het seizoen en het is onze thuisrace.

Ik pak mijn tas in en kijk of ik alles bij mij heb. Natuurlijk gaat ook mijn laptoptas mee. Ondanks dat het vrijwel in de achtertuin is, slaap ik in de teamtruck in de paddock om alle actie van dichtbij mee te maken. Dit weekend worden er door mij weer veel verhalen getikt voor de website en social media kanalen. Zaterdag staat in het teken van de kwalificaties en zondag is het ‘raceday’. Een druk, maar o zo mooi weekend. Een nieuw seizoen met de racefamilie die Performance Racing Achterhoek heet. Aankomend weekend gaat er weer geracet worden bij de Hengelose Auto en Motorverenging – HAMOVE -. De wegrace op de Varsselring. Ik kijk ernaar uit.

Gerelateerde berichten

×