#indeklasvanbas – Bloemen

#indeklasvanbas

De tweede column die Bas Schepers, over zijn ervaringen als docent op Aventus, schreef voor de reeks #indeklasvanbas staat nu in de Heldenbibliotheek!

 

 

 

Bloemen

Ik klap mijn laptop dicht en zoek mijn tas. Plotseling staat Hans voor mijn tafel. ‘Wat kan ik nog voor je doen’, vraag ik.
‘Niks, ik wil u bedanken voor de les.’ Verschrikt kijk ik naar zijn uitgestoken hand. Als ik deze heb geschud bedank ik hem en voel de verbazing in mijn lijf.

F4.40 ligt ver van de lerarenkamer en als ik terugloop van het lokaal naar beneden heb ik tijd om even bij te komen. Waarom ben ik zo verrast over de actie van Hans?

Eerlijk is eerlijk. Ik had het niet verwacht. Mijn beeldvorming over de ‘doelgroep’ leerlingen mag ik dus gaan bijstellen en hoe.

Twee weken later loop ik de omgekeerde weg. Van lerarenkamer naar F4.40. Als ik de klas binnenkom zitten leerlingen al op hun plek. Ook Sara is er. Voor haar liggen twee bossen bloemen.

‘We komen u omkopen meneer’, zegt ze lachend en pakt de bloemen op.’Dan moet je met een vers kopje espresso komen’, zeg ik.
‘Waar zijn ze voor?’
‘Ze zijn voor Chantal en Iris, meneer. Die zijn vandaag jarig!’

Weer verbazing en ik flap dat er ook uit. Dit heb ik nog niet meegemaakt en wat gaaf. Sara ziet mijn verbazing.
‘Maar meneer, wij kunnen ook best zorgzaam en attent zijn hoor. We gaan niet voor niks in de zorg werken.’

Ik hoop dat we zuinig zijn op deze talenten voor een sector waar een grote behoefte is en zal blijven aan zorgzame attente en grappige professionals!

Laten we hun straks ook af en toe een bloemetje geven!

 

Gerelateerde berichten

×