Productiehuis voor jouw verhalen in de zorg en het onderwijs!

Podcasts - Workshops - Verhalen - Boeken - Educatieve content

Aflevering 41: Ik leer meer van mijn stagiaire, dan zij van mij

#deweekvanbas

Elke vrijdag neem ik jullie mee in een gebeurtenis die mij deze week is overkomen. Welk verhaal is blijven hangen?

Aflevering 41: Ik leer meer van mijn stagiaire, dan zij van mij.

“Misschien moet je het via je telefoon proberen.”

Dit antwoord krijg ik van onze stagiaire, Danielle, op een vraag van mij. Al enige dagen probeer ik om, op de LinkedIn pagina van Heldenbureau, een tekst aan te passen. Als bezoekers nu een kijkje nemen, krijgen ze een heel verhaal voorgeschoteld. Ik wil dat korter en bondiger. ‘Je kunt bij ons terecht voor workshops storytelling in de zorg en het onderwijs.’ Dat is wat er moet staan, meer niet.

Het lukt voor geen meter. Al enkele ochtenden open ik mijn laptop, ga naar de LinkedIn pagina, begin te speuren, klik op buttons en vul tekst vakken in. Resultaat nul. Hulp inschakelen? Ben je gek. Dit moet ik toch zelf kunnen. Ik kan het logo van LinkedIn niet meer luchten of zien. Ik probeer het te verdringen en mij bezig te houden met belangrijke zaken.

Danielle loopt nu twee weken stage bij ons. Zij is bezig met het uitwerken van een PowerPoint voor een workshop en zit aan het bureau tegenover mij. Danielle kan het niet zien, maar de LinkedIn pagina van Heldenbureau kijkt mij aan op het scherm van mijn laptop. Ik kon het niet laten en ben weer aan de slag gegaan. Hetzelfde liedje. Er gebeurt niet wat ik wil en stoom loopt naar mijn oren.

“Danielle, ik wil een tekst aanpassen op onze LinkedIn pagina en dat lukt niet. Weet jij hoe dat moet?”

Ik schrik van mijn vraag en kijk naar Daniëlle. Zij kijkt mij aan, blijft even stil en loopt dan naar mijn bureau. Ze tuurt naar het scherm van mijn laptop. Ik leg uit wat ik aangepast wil hebben.

“Misschien moet je het via je telefoon proberen. LinkedIn is helemaal gericht op gebruik op telefoons en ik denk dat het daar wel op lukt.”

Drie minuten later heb ik de tekst op LinkedIn aangepast. Danielle zit weer aan haar bureau. Met een blij gezicht vertel ik dat het is gelukt. Een duim is haar antwoord.

Ik denk gelijk weer aan mijn tijd als docent. Elke week zei ik wel een keer tegen mijzelf; ik leer meer van mijn leerlingen, dan zij van mij. Ik denk dat dit voor mijn stagiaire ook gaat gelden.

Gerelateerde berichten

×