Gedicht van Daan -2-

Rubriek: ‘Gedicht van Daan’

Bij toeval ontdekte Bas Schepers een talent bij een student van hem; Daan. Hij bleek gedichten te schrijven. In zijn nieuwe column voor ROC Aventus ‘Dichter – deel 2’ vertelt Bas Schepers hoe zij tot de rubriek ‘Gedicht van Daan’ in de Heldenbibliotheek zijn gekomen. De inkt van deze column was net droog en hij ontving het tweede gedicht van Daan. Veel leesplezier!

 

Een watervast besluit

Ik knijp er stiekem tussen uit
Mensen, dingen laat ik vallen
Niemand die mij lastig valt
Geen oude gewoontes om aan vast te klampen

Als water druppelt het leven door je
Het slijt langzaam door je heen
Stopt voor niks en niemand niet
Protesteren verwacht geen een

Mijn afweer is als een dijk
Het is wel aardig resistent
Maar zelfs die breekt wel een keertje
Al ben je nog zo’n vent

Ik heb even pauze nodig
Ik knijp er even tussen uit
Sluit mij af van alles om mij heen
Dat is mijn watervast besluit

Gerelateerde berichten

×