Productiehuis voor jouw verhalen in de zorg en het onderwijs!

Podcasts - Workshops - Verhalen - Boeken - Educatieve content

De Verhalenpoli – online – Karin Beumer

// Karin Beumer in De Verhalenpoli – online – //

Karin is oprichtster van Het Regelbureau en beschrijft zichzelf als een stoere vrouw met een vleugje romantiek. Ze is moeder van Thijmen en Tygo. Samen met haar man Chris en haar zonen woont ze in Apeldoorn, maar ze heeft ook wat Canadees bloed.

Met het Regelbureau neemt ze werk uit handen van ondernemers. Ze zorgt dat hun agenda op orde en hun hoofd leeg is. Haar organiserende en creatieve kwaliteiten zet ze hier voor in.

Karin loopt al jaren met een idee rond. Ze wil haar persoonlijke ervaringen tijdens en na de zwangerschappen van haar twee zonen delen met anderen. Maar. Hoe doe je dat? Waar begin je? En. Hoe worden de herinneringen in haar hoofd een echt verhaal?

In De Verhalenpoli – online – neemt Karin je in haar blogs mee in haar zoektocht naar de juiste vorm voor haar verhaal. Ben je nieuwsgierig naar de eerste aflevering ‘Hoe begin ik’? Lees hier verder.

Hoe begin ik?

Soms maak je iets mee, waarvan je denkt: dit moet ik delen! Ik heb zo’n ervaring. Alleen ik had geen idee hoe en waar te beginnen.

Schrijvend? Maar is mijn verhaal daarvoor wel interessant genoeg? En, ga ik dan een boek schrijven of ga ik bloggen? Of kies ik er toch voor om het te vertellen? Bijvoorbeeld in een podcast of als ervaringsdeskundige bij congressen. Is dat niet te ambitieus? Ga ik het dan tekenen? Nee, dat kan ik niet, dus dat is sowieso geen optie. Maar dat ik mijn verhaal wil delen, dat staat als een paal boven water.

Ik deelde mijn verhaal al weleens in kleine kring. Altijd sprak ik dan ook mijn wens uit om hier iets mee te doen. Waarom? Omdat ik anderen wil laten voelen dat ze niet alleen zijn, dat ik het ook heb meegemaakt. Na afloop kreeg ik dan steevast de bevestiging dat dit een heel goed idee zou zijn, dat ik met mijn verhaal echt anderen zou kunnen helpen. Fijn, maar ik bleef met de vraag zitten; hoe dan?

Het heeft echt nog een hele tijd geduurd, voordat ik de eerste stap zette om hier werk van te maken. Maar, ik ben begonnen met……het schrijven van mijn verhaal. De trigger? Het volgen van de Masterclass ‘Storytelling in de zorg’ van Heldenbureau. Tijdens deze workshop leerden we allerlei tools rondom storytelling, waaronder het opstellen van de logline[1] voor je verhaal. Een logline is een zin, waarmee de kern van je verhaal duidelijk wordt.

Zo begin je met het aanvullen van ‘In een wereld, waarin….’. Vervolgens doe je dit ook voor ‘Is er….’, en ‘waardoor…’. Je eindigt met ‘zodat…’…… Daarmee wordt duidelijk wat je verhaal inhoudt en welk doel je ermee hebt. Mijn logline?

In een wereld…..

waarin het in een vroeg stadium bespreekbaar is dat de roze wolk rondom de zwangerschap en bevalling, niet altijd roze is of hoeft te zijn,

is er…….

Karin met haar verhaal rondom de zwangerschappen van haar zonen en de angst en paniekaanvallen die ze na haar bevallingen kreeg en na haar laatste zwangerschap zelfs leidden tot een ziekenhuisopname van 3 maanden,

waardoor…….

iedereen, die betrokken is bij een zwangerschap, verloskundigen, kraamverzorgers, maar ook de CPV-ers en psychiaters, nog meer aandacht heeft voor het psychische aspect tijdens de zwangerschap en de periode daarna,

zodat……

er met de juist zorg en aandacht toch iets meer roze wolken gecreëerd kunnen worden en mama’s en nieuw geboren baby’s een fijnere start samen hebben.

Nu was het voor mij eindelijk duidelijk. Dit wil ik met het delen van mijn verhaal bereiken. Hoe ik hier invulling aan ga geven, lees je vanaf nu in mijn blogs voor de Verhalenpoli. Maandelijks ga ik aan de slag met het schrijven van mijn verhaal tijdens de Verhalenpoli – Werkplaats – . Ik neem je graag mee in mijn schrijversreis.

[1] Oorspronkelijk een idee van Theo Hendriks.

Wil je reageren op de blogs van Karin of heb je zelf een verhaal dat je wilt delen? Mail naar info@heldenbureau.nl

Gerelateerde berichten

×