Verhalen en Columns

  • Verhalenreeks Ken je bewoner?

Vraag: De Posten had al op meerdere manieren getracht om het gesprek tussen mantelzorgers en medewerkers op gang te krijgen, een gesprek over wederzijdse wensen, verwachtingen en grenzen. “Kunnen de persoonlijke verhalen van bewoners en familie hieraan een bijdrage leveren?”, dit was de vraag aan het Heldenbureau.

Resultaat: Op basis van drie verhalen over bewoners van Erve Leppink zijn tijdens  verschillende familie-avonden wensen, verwachtingen en grenzen besproken. Daarna zijn acties in gang gezet om de zorg meer af te stemmen op de behoefte van bewoners en hun familie. Lees De wandelaar over Huub.

  • Columns Uitgeverij Pica

Vraag: Naar aanleiding van eerder verschenen columns kwam Uitgeverij PICA met de vraag of Bas Schepers  vaste columnist wilde worden. Met name zijn heldere schrijfstijl en positieve blik op het onderwijs waren redenen voor Uitgeverij Pica deze vraag te stellen.

Resultaat: Verschillende columns, waarin Bas Schepers actuele onderwerpen aan de kaak stelt. Lees hier de columns voor Uitgeverij Pica.

  • Columns Aventus

Vraag: Bas Schepers werkte als docent bij Aventus. Door het delen van persoonlijke ervaringen van studenten en docenten wilde Aventus hun externe communicatie veel meer invulling geven. Tijdens een kop koffie bespraken Tim Heyltjes en Bas Schepers de mogelijkheid van een maandelijkse column van Bas over zijn ervaringen in de klas.

Resultaat: De columnreeks #indeklasvanbas was geboren en Bas schreef veel gelezen columns voor Aventus. Lees bijvoorbeeld Toets.