Boeken

  • Bijzonder gewoon

Vraag: Als gastdocent van Kids College Apeldoorn (KCA) laat Bas Schepers kinderen hun eigen verhaal ontdekken. Bij het feest rondom het 10-jarig jubileum van KCA wilde ze een blijvende herinnering aan hun gasten meegeven, iets waarin jonge helden centraal stonden. “Kun jij niet jouw verhalen en columns in een boek vormgeven?”, was daarom de vraag van KCA.

Resultaat: Het boek ‘Bijzonder gewoon’, waarin een selectie van eerder verschenen  columns en verhalen van Bas Schepers zijn opgenomen. Alle verhalen hebben als overeenkomst dat jonge helden centraal staan.

  • Reislogboek, een heldenreis in 8 etappes

Vraag: Saskia Klinkenberg ontwikkelde een werkwijze om studenten van Hogeschool Rotterdam hun eigen verhaal te laten ophalen. Zij wilde deze werkwijze vastleggen en beschikbaar maken voor andere docenten en studenten buiten de Hogeschool Rotterdam. Zij had echter weinig ervaring in het

ontwikkelen en uitbrengen van een boek. Daarom vroeg zei aan het Heldenbureau: “Zou jij samen met mij ‘Reislogboek; een heldenreis in 8 etappes’ willen uitgeven?”.

Resultaat: Een werkboek, waarin je aan de hand van vragen je eigen verhaal of dat van een ander leert schrijven. Ideaal te gebruiken voor opdrachten in het onderwijs. Studenten ontdekken hun eigen plotvraag, ontmoeten hun draken en zien wie hen hulp kan bieden.

  • De vrouw die het lange pad heeft gewandeld

Vraag: Bas Schepers was als gastdocent betrokken bij de minor Kansrijke zorg bij Hogeschool Rotterdam. Daarin schreven de studenten verhalen over zichzelf en de moeders die zij begeleiden.

De verhalen waren zo waardevol voor lotgenoten en andere studenten, dat een publicatie niet kon uitblijven. Saskia Klinkenberg van de Hogeschool Rotterdam vroeg daarom aan het Heldenbureau om de verhalen te redigeren en een boek samen te stellen.

Resultaat: In het boek ‘De vrouw die het lange pad heeft gewandeld’ lees je verhalen van studenten die de minor Kansrijke zorg hebben gevolgd. In de verhalen word je meegenomen in hun eigen leven en in het leven van de kwetsbare moeders, die zij tijdens de minor hebben begeleid