Workshops storytelling

Wil je kennismaken met de kracht van verhalen en anekdotes als student, docent of school? Ontdekken welke verhalen jullie in je hebben en hoe het jouw studie of werk kan verrijken? Op het podium jouw organisatieverhaal kunnen vertellen?

Dat kan! Samen met het Heldenbureau kan je hiermee aan de slag in verschillende workshops. Het leuke van de workshops van het heldenbureau is dat je vooral zelf aan de slag gaat. Of je nu je eigen verhaal wilt ontdekken, het gaat gebruiken om studenten te motiveren of je wilt onderscheiden van andere scholen maakt niet uit. We stemmen de workshop af op jullie behoefte.

Op basis van het jullie vraag  kunnen workshops worden ingezet. Onderwerpen kunnen zijn; wat is de kracht van een verhaal, hoe maak, vertel en schrijf  ik een verhaal en hoe kan ik verhalen inzetten om studenten te laten leren. De duur van de workshop varieert van 1 uur tot 3 uur. Voorbeelden van workshops zijn:

  • ‘De kracht van een verhaal’;
  • ‘De reis van de held’;
  • ‘Storytelling impact; wat is mijn verhaal?’
  • ‘Vaten vol verhalen; Storytelling & groepsdynamiek’;
  • ‘Durf jij de held te zijn?’;
  • ‘Verhalen in je klas’;

Vaak is het juist krachtig om de workshops gezamenlijk voor docenten en teamleiders te organiseren. De verbinding die verhalen brengen wordt zo snel in de praktijk gebracht. De workshops zijn altijd interactief, praktisch en hebben als doel om deelnemers te inspireren, een spiegel voor te houden én praktische tips te geven die ze de volgende dag kunnen toepassen!

Vanuit de workshops is een verdieping mogelijk. Hierbij moet je denken aan:

Storycoaching

Docenten kunnen individueel of in een groep van maximaal 4 collega’s begeleiding krijgen bij het toepassen van verhalen in hun dagelijks werk. Het kan zijn dat de docent zijn eigen reis en persoonlijke verhaal wil ophalen en wil spiegelen wat dit betekent voor zijn werk in en voor de klas. Ook kan het zijn dat coaching gevraagd is in het toepassen van verhalen in lessituaties of persoonlijke begeleiding van studenten. De coaching wordt afgestemd op de vraag van de docent. Hiervoor heeft het Heldenbureau een aantal ervaren coaches in haar netwerk.

Lees hier meer over de mogelijkheden van Storycoaching vanuit het Heldenbureau.

Teamtrainingen

Deze trainingen zijn gericht op een aantal basisaspecten van Storytelling in het onderwijs en gaan vervolgens in op de mogelijkheden voor de toepassing van Storytelling met elkaar als collega docenten. Hoe kunnen we verhalen inzetten voor onze studenten, welke verhalen kunnen we allemaal inzetten en hoe beïnvloeden verhalen ons onderwijs en onze samenwerking met studenten en met elkaar?

De basisvragen die aan bod komen zijn:

  • Wat is een goed verhaal?
  • Waarom kun je verhalen gebruiken?
  • Wanneer gebruik je verhalen?
  • Hoe vertel je verhalen en haal je ze op?

De trainingen variëren van 1 dagdeel tot 3 dagdelen. Afhankelijk van de vraag van de opdrachtgever.

Wil je meer weten over het aanbod en heb je interesse in één van de open workshops? Klik hier voor de data, kosten en de mogelijkheden! Je mag uiteraard ook altijd bellen (06-47177311) of mailen (bas@heldenbureau.nl