Productiehuis voor jouw verhalen in de zorg en het onderwijs!

Podcasts - Workshops - Verhalen - Boeken - Educatieve content

Nieuwe rubriek: ‘Wijze woorden’ – aflevering 1 –

In de rubriek ‘Wijze woorden’ krijg je een levensles van een (jonge) held. Wat hebben ze meegemaakt? Wat hebben ze ervan geleerd? Welke woorden geven ze jou graag mee?

In deze eerste aflevering komt Davey Hoogelander aan het woord. Ook wel bekend als rapper Manke. Hij is net 18 jaar geworden, woont in Deventer, is student Sociaal Werk bij Aventus en hij wil van zijn passie – rappen – zijn beroep maken. Hij is op de goede weg, maar dat ging niet vanzelf. Lees hier zijn wijze woorden.

‘Ik ben geboren met Cerebrale Parese. Hierdoor kon ik bijvoorbeeld niet voetballen met vrienden of in bomen klimmen. Ik werd daar onzeker van. Bij het schrijven van rapteksten merkte ik dat mijn handicap geen rol speelde. Ik had iets gevonden waar ik goed in was. Voor mij de bevestiging dat je alles kunt bereiken wat je wilt, ook al heb je een handicap.’

‘Als je iets wil bereiken, wacht er dan niet mee. Je hebt kansen genoeg. Deze kansen blijven alleen niet op je wachten. Je bent niet de enige die een doel wil bereiken. Voer je idee of plan zo snel mogelijk uit. Het kan maar zo te laat zijn.’

Ken of ben je zelf een (jonge) held met een wijze les? Mail naar bas@heldenbureau.nl

 

Gerelateerde berichten

×