Nieuw: Reislogboek i.c.m. workshop!

Nieuw: Reislogboek i.c.m. workshop!


Interesse in werken met storytelling in het onderwijs?

Vanaf NU is het ‘Reislogboek; een heldenreis in 8 etappes’ i.c.m. een workshop beschikbaar!

Wij, Saskia Klinkenberg en Bas Schepers, hebben een werkboek gemaakt. Het reislogboek biedt een narratieve structuur – gebaseerd op de Reis van de held – om verhalen op te schrijven. Het verhaal van jezelf, van studenten en/of van een ander zoals bijvoorbeeld het verhaal van een klant of cliënt tijdens een stage. De verschillende stappen in het boek wijzen de weg om tot de verhalen te komen.

Waarom zou je werken met verhalen?

Door verhalen als werkvorm te gebruiken ontdekken studenten op natuurlijke wijze welke ontwikkeling zij door maken, wat het verhaal van hun klasgenoten is en met welke plotvraag ze aan de slag kunnen.

Ervaar de kracht van verhalen!

Verhalen……
– laten studenten zien dat ze meer kunnen dan ze denken;
– kleuren de lessen van jou als docent;
– laten studenten naar elkaar luisteren;
– geven iedereen het gevoel er toe te doen;
– verbindt studenten met elkaar.

Dus?

Wil jij als docent jouw verhaal leren gebruiken in je lessen? Wil je dat het werken met verhalen jouw lessen verrijkt? Wil je dat jouw leerlingen hun eigen verhaal ophalen of willen je studenten verhalen van anderen optekenen?

Gebruik dan het ‘Reislogboek; een heldenreis in 8 etappes’!

De mogelijkheden zijn eindeloos en het werken met deze verhaalmethodiek kent vele toepassingen. Denk aan het vak Burgerschap of communicatieve vaardigheden, reflectie van stageperiodes, het zoeken naar en evalueren van persoonlijke leerdoelen of studieloopbaan coaching. Maar ook visievorming over je toekomstige beroep en het leren kennen van elkaar in een klas kan uitstekend door te werken met dit Reislogboek.

En nu?

Vanuit het Heldenbureau geven wij, Saskia en Bas, workshops waarin werken met de narratieve structuur uit het Reislogboek centraal staat. In deze workshop reiken we handvatten aan om te werken met het dit boek en ga je op zoek naar de toepassing die past. Uiteraard verzamelen we alvast mooie verhalen en neem je na afloop het Reislogboek mee naar huis!

Vanaf februari is de workshop te boeken via www.heldenbureau.nl/winkel

Kun je niet wachten en wil je meer weten?

Stuur een mail naar bas@heldenbureau.nl en/of klinkenberg.s@ziggo.nl

Top