5 april……. nieuwe Masterclass Storytelling!

5 april: Masterclass ‘Storytelling en dynamiek in de klas’

 

Weleens gehoord van een klasverhaal? Misschien vind je het niet in het woordenboek, maar het bestaat wel! Het heeft dagelijks invloed
op de dynamiek in de klas. En jij als docent kunt die beïnvloeden.

Een klasverhaal is de optelsom van de verhalen die leven in een klas. Iedere leerling komt ’s ochtends binnen met zijn eigen verhaal. De één heeft ruzie met zijn ouders, een ander maakt zich zorgen over een toets en weer een ander is tot over zijn oren verliefd. Vaak vullen de verhalen elkaar aan, maar soms botsen ze ook. Met rumoer, spanning of een afwezige klas tot gevolg.

Wat doe je? En kun je zo’n klasverhaal en daarmee de groepsdynamiek beïnvloeden?

Met verhalen kun je de dynamiek in de klas zeker beïnvloeden. Daarvoor moet je de verhalen van je leerlingen wel kennen of weten te achterhalen. Want die verhalen zijn een poort naar het beïnvloeden van het gedrag van de leerlingen als individu en als groep. Maar ook het verhaal wat je zelf vertelt kan helpen de dynamiek te beïnvloeden of bespreekbaar te maken.

Maar hoe doe je dat? Op al deze vragen gaan wij in tijdens onze Masterclass Storytelling en dynamiek in de klas.

Het programma

In de Masterclass nemen we je mee in de theorie, gaan we praktisch aan de slag en nemen we de tijd voor discussie en interactie.

  • Wat is de kracht van verhalen?

We beginnen bij het begin. Bas Schepers, eigenaar van het Heldenbureau, neemt je mee in de wereld van storytelling. We pluizen uit wat een goed verhaal is, wat de kracht is van een verhaal voor studenten en op welke momenten en in welke vorm je verhalen kunt inzetten.

  • Wat is groepsdynamiek?

Een expert in groepsdynamiek vertelt je vervolgens de basics van groepsdynamiek en koppelt die aan het gebruiken van verhalen. Hoe kijk je naar het gedrag van je klas? En welke rol spelen verhalen van je leerlingen en je eigen verhaal daarbij? Ook gaat hij in op de vraag: hoe achterhaal je het verhaal achter een verstoorde dynamiek in de klas?

  • Wie is wie?

Na het verhaal over groepsdynamiek nemen we de tijd om elkaar op interactieve en verhalende wijze te leren kennen. Welke verhalen brengen we mee, welke vragen leven er en kunnen we elkaar helpen?

  • In de praktijk!

’s Middags ga je in één van de drie workshops zelf aan de slag met verhalen. Je kunt kiezen uit:

1. Schrijf het eens op (Suzanne Verhees)
Hoe gebruik je een verhaal uit je eigen leven in de klas? In deze workshop vinden we een passend verhaal uit jouw leven en koppelen dat aan wat je te vertellen hebt. Suzanne helpt je woorden te geven aan jouw verhaal en leert je een eenvoudige methode, zodat je het daarna makkelijk zelf kunt. Schrijf het eens op en werk zo aan jouw eigen bibliotheek vol bruikbare verhalen!

2. Dat wat je niet zegt (Lienet Oostingh)

Aan de slag met je houding, stem en alles wat komt kijken bij jouw rol als verhalenverteller in de klas. Welke invloed heeft alles wat je niet zegt op de dynamiek in de klas? Wat zegt jouw houding tegen studenten? Lienet laat je zien en ervaren wat de kracht van dat wat je niet zegt is.

3. Verhalen en dynamiek in de klas

Samen een expert in de groepsdynamiek leer je kijken naar de dynamiek in jouw klas. Kun je het beïnvloeden en zo ja, hoe? Belangrijke vraag is of je zicht hebt op het klasverhaal. Kun je patronen ontdekken en hoe kan je hiermee aan de slag?

Na deze workshop kijk je nooit meer hetzelfde naar je klas!

  • Heldenraad

We sluiten de dag interactief af. Als deelnemers aan de Masterclass vormen jullie de Heldenraad en leggen we een actuele casus voor. Welke oplossingen komen er naar boven?

Kortom: een dynamische en inspirerende dag!

Nog even samengevat. Wil jij?

• kennismaken met de kracht van verhalen en anekdotes in de klas?
• ontdekken hoe je met verhalen de dynamiek in een klas kunt beïnvloeden?
• proeven of de ambitie en werkwijze van het Heldenbureau iets voor jou is?

Kom dan naar deze masterclass! Het belooft hoe dan ook een dag te worden waarbij je vol kennis en inspiratie de deur uitloopt.

Waar en wanneer?

• Datum: 5 april 2019
• Tijd: inloop 9.30 uur. Programma van 10.00 tot 16.30 uur (inclusief lunch). Borrel na     afloop.
• Locatie: Gebouw Tot2021, Molenstraat-Centrum 1 Apeldoorn
• Sprekers en begeleiders: Bas Schepers, Jeroen, Suzanne Verhees, Lienet Oostingh
• Kosten: € 199,- (exclusief BTW, inclusief koffie, thee, lunch en het boek ‘Bijzonder             gewoon van Bas Schepers)

Heb je nog vragen? Bel met Bas Schepers via 06-47177311

Inschrijven voor de Masterclass?
Meld je aan via bas@heldenbureau.nl

Top